Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


5+1 tipp

2008.10.31

5+1 szuper tipp az egyensúlyért

1. Mivel a mélypontok általában akkor jelentkeznek, amikor a kapcsolat megtorpan, nem tud továbbfejlődni, fontos, hogy a változásokat képesek legyünk elfogadni, és alkalmazkodni tudjunk hozzájuk.

2. Krízishelyzetekben bátran keressünk közösen megoldásokat, hogy a mélypont ne feleméssze, hanem inkább felfrissítse a kapcsolatot.

3. A nehéz pillanatok átvészelésében nagy szerepe van a rugalmasságnak, így érdemes szakítani a klasszikus férfi-, női szerepekkel. Azzal, hogy kedvesünk néha vacsorát főz, mi pedig becsavarunk egy villanykörtét, feldobhatjuk a párkapcsolatot.

4. Gyermekkorunkban tudatosul bennünk egyfajta családmodell, amelyet szüleinktől „lesünk el”. Elképzelhető, hogy ez az általunk elsajátított minta később inkább veszélyezteti kapcsolatainkat, vagyis folyton ugyanazokba a hibákba esünk. Ha minden párkapcsolatunkban azonos hétköznapi konfliktusok köszönnek vissza, érdemes pszichológus szakember segítségével feltárni problémáink mozgatórugóit.

5. Ha úgy érezzük, hogy kapcsolatunk egyensúlya azért borul fel, mert partnerünk örökké uralkodó szerepet tölt be, ezzel háttérbe szorítva saját elképzeléseinket, szintén érdemes szakemberhez fordulni. Mielőtt azonban profi segítséget kérünk, tanácsos átgondolni, hogy valóban zavar-e minket kedvesünk dominanciája.

+1: A szerelmi egyensúly megteremtése érdekében érdemes a kapcsolatot folyamatosan ápolni. Beszélgessünk, szervezzünk minél több közös programot kedvesünkkel. Így biztos érzelmi alapokat építhetünk, nehéz helyzetekben pedig a közös élmények felidézésével töltődhetünk fel!

 

                                                         lucy