Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


barátság az ex-el?

2008.11.14
Barátság az ex-szel?! Ajjaj!

***Fotó: profimedia ***

Előbb vagy utóbb eljön a szakítás ideje, de az elválóban lévő párok többsége igyekszik biztosítani arról a másikat, hogy maradjanak barátok, ami végső soron pedig csak a megszegett ígéretek sorát növeli.
Sosem könnyű azzal szakítani, akit szerettünk, és akivel jól éreztük magunkat. Általában, az a fél, aki a szakítást kezdeményezi, egy kicsit bűnösnek érzi magát. Békesség reményében szokta felajánlani a barátságát az ex-nek. Ezzel is azt kívánja sugallni, hogy ő nem rossz ember és hajlandó az egykori szerelmének, a barátjának maradni, így a közelében is tud maradni.
Az a személy, aki szakított, könnyebben el tudja viselni a barátságot, hiszen aki épp szenved a kapcsolat vége miatt, mindig reménykedni fog, hogy újra együtt lesznek. A találkozások néha fájdalmasabban zajlódhatnak, mint maga a szakítás.

Miért is nem lehet barátság az, ex-kedvessel?

- Elsősorban azért, mert láttátok egymást meztelenül. Amennyire nehéz elfogadni, annyira bonyolult visszahozni a kapcsolatot a normál állapotára, miután már megtörtént valakivel a legintimebb kapcsolat. Sosem fogod elfelejteni, milyen volt meztelenül, emlékezni fogsz az illatára és magára a szeretkezésre is. Nem könnyű ilyen emlékek után szakítani, és csak barátnak maradni.

- A bizalom is megrendül. Nem mindegy miről beszélgettek, ezért nem tűnhet egyik fél sem őszintének. Persze biztonságot fog adni, hogy megmaradtatok barátoknak, és felhívhatjátok, hogy mi történt vele, hogy van, de azért lássuk be, nem szeretnénk igazából tudni, hogy mit csinál és főleg azt nem, hogy kivel.

- A szakítás után, az elhagyott fél neheztelhet az, ex-párjára. Ezért féltékenység is felléphet, hiszen nehéz örülni annak, hogy a volt kedvesnek új szerelme van, és beszámol róla. Természetes emberi tulajdonság a féltékenység, vagy a neheztelés, ha az ember volt szerelme talál egy új valakit, aki dédelgeti, még akkor is rosszul esik, ha már nem vagyunk belé szerelmesek.

- Előfordulhat az is, bármennyire is viharos volt a kapcsolat, hogy a szenvedély megmaradt. Kivéve akkor, hogy ha a vonzalom hiánya volt a szakítás oka. Ennek az lehet a hátránya, hogy ha találkoztok, mint barátok, valószínű sor kerül majd arra, hogy „búcsúszeretkezést” folytassatok, a régi idők emlékére. Ezzel csak az lesz a baj, hogy aki szenved a történtek miatt, ugyanúgy fogja magát érezni, mint közvetlenül a szakítás után.

Egyszerű tanács, de tény nehéz megfogadni. Szabadulj meg a múlttól! Ha hagyod, hogy volt kedvesed továbbra is az életed része maradjon, állandóan a múltra fogsz emlékezni, és ezzel megnehezíted a saját életedet, és az újrakezdést. Így nehezebben is fogsz új emberekkel találkozni.
 
Természetesen egy tökéletes világban az lenne az ideális, ha a volt szerelmeinkkel barátok tudnánk maradni, de egy olyan világban, ahol a keserűség, a féltékenység, a szenvedély és az emberi természet uralkodik az ésszerűség és a racionális gondolkodás felett ez lehetetlen.

Vagyis barátságból bármikor lehet szerelem, de fordítva nem működik!
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

zolifoster@hotmail.com

(ZOLTAN, 2010.09.17 17:15)

E sorok iroja nyilvan csalodot sokszor.Nagyon is lehet baratsag a parkapcsolat utan.Foleg ha nem haragban valtak el a felek mert az emberi ertekek megmaradnak.En is a holgyemmel megmaradtam barati viszonyban.