Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


flört tippek

2008.12.22

Flört-tippek

Mi a flört? 1. angol eredetű szó, szerelmi játék, kacérkodás, könnyed udvarlás illetve ennek elfogadása. 2. Futó szerelmi viszony, kaland. Error processing SSI file
A flörtölés állítólag ártalmatlan, viszont annál egészségesebb! Már ami az önbizalmat illeti... A mondat első felét ugyan néha vitatják, ennek ellenére nem sok nő akad, aki kihagyná a flört okozta édes bizsergető érzést. Hiszen a flörtölésnek rendszerint semmi komoly következménye nincs, egyszerűen csak a pillanat játéka, felüdülés és felfrissülés. Ritkán, de megesik, hogy a flörtből végül komolyabb kapcsolat lesz, azonban egy flört sohasem indul komolynak. Pont attól flört, hogy nincs jövője csak jelene, nincs benne tervezés vagy számítás. A flört tehát csak úgy van, l’art pour l’art, egy kis kényeztetés nekünk nőknek… Ja, és a férfiaknak is!!!

Mi a különbség ismerkedés és flörtölés között?

Az ismerkedésben benne van a hosszú-táv lehetősége, míg a flört következmény nélküli, rövid-távú akció.

Kis csábítgatás, kis izgalom, kis kacérkodás, azaz könnyű műfaj, játékos erőpróbálgatás, stb. A flörtölés iskoláját senki sem járta. Talán az ösztön, a tapasztalat és a női rafinéria az, ami a legjobb tanácsadó. De mindenki szívesen gazdagítja flört technikáit, tehát álljon itt néhány flört-tanács kezdőknek és haladóknak:

1. lecke
- A flörtölés ugyan ártalmatlan, de mégiscsak azt ajánljuk – az ördög nem alszik alapon – sose kezdj flörtbe barátnőd vagy kedves ismerősöd párjával! Ha ő komolyabban gondolja, mint Te, nagy bajban leszel.

2. lecke
- Sokan a könnyed kötekedést tuti technikának vélik: azaz kezdj beszélgetésbe – ez persze feltételezi, hogy abban a témában legalább annyira járatos vagy, mint ő -, de ne érts vele egyet, illetve mutass rá az elképzelése gyenge pontjaira. Ez rögtön meg fogja adni a kellő alaphangulatot. Ha megvan a kellő szimpátia is mellé, akkor ez nyert ügy!

3. lecke
- Járj nyitott szemmel és vedd észre a kezdeményezést! Honnan veszed észre, hogy flört gyanús állapot van?
- Figyel, hosszan néz, sőt bámul
- Nem hagy ki egy alkalmat sem, hogy bókoljon
- Nem hagy ki egy alkalmat sem, hogy csípős megjegyzéseket ne tegyen bármiről, ami Veled kapcsolatos
- Finoman hozzád ér, melléd ül
- Keresi a társaságod, a buliban közös csapatban akar játszani veled, ha társasjátékozásra kerül a sor. Vagy éppen ellenkezőleg: a Te ellenfeledként
- Egy véletlennek tűnő, de ugyanakkor indokolatlan érintés
- Feltűnően segítőkész: pl készségesen elmagyarázza (persze szorosan melléd ülve), hogyan tudod két kattintással elintézni azt, amivel már egész délelőtt küszködtél
- Ő kér segítséget tőled! „Elmagyaráznád?” vagy „Segítenél megcsinálni?”, stb.

4. lecke
- A legizgalmasabb flörttípusok egyike talán, amikor nincs beszéd (illetve nem közvetlenül egymással), csak szemkontaktus vagy esetleg egy könnyed, lehellet finom érintés. Ez lehet egy bulin, tárgyalás, megbeszélés közben vagy egy szemináriumi vita közben.

5. lecke
- Flörtölni lehet pillanatnyi felindulásból, de ha úgy indulsz el egy bulira, hogy legalább egy kis flörtnek nézel elébe, nem árt, ha izgalmasan öltözöl.

6. lecke
- A kacérkodás kulcskérdés: mert pl. vannak, akik tudják mélyíteni a hangjukat, vannak, akik a tekintetükkel vadítanak, vannak, akik az intellektusukkal és vannak, akik a teljes női fegyvertárat használják attól függően, hogy milyen típusú férfit szeretnének meghódítani.

7. lecke
- Manapság már egy kis pajzánság is belefér egy beszélgetésbe. Úgyhogy, ha ő kezdeményez, üsd le a labdát és kezdj játékos szócsatát!

8. lecke
- Az úgynevezett távolsági flörtölésnél – csak szemkontaktus – ne kapd el a szemed, rövid pillanatokra engedd, hogy a szemedbe nézzen!

9. lecke
- Ha Te kezdeményezel, légy vele előzékeny és érdeklődő, ezt mindenki – a férfiak kiváltképp – nagyon szeretik!

10. lecke
- A humor a flörtölésben is fontos kulcsszó. Ha tudsz Vele nevetni az egyben azt is jelenti, hogy nem vagy feszélyezett a társaságában! Onnantól kezdve pedig már tudsz játszani és szabadon élvezni a játékot!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.